Home » Articles » Svojstva kamenja. » Alabaster=Naranžasti selenit / Alebaster=Orange selenite

Alabaster
Alabaster je kamen drevnog Egipta koji otkriva tajne iz doba građenja piramida. Sa njim prepoznajemo nebesa i Božanska stanja u sebi. Stimuliše meditaciju.

Ima razne boje kao i mermer. Najviše se koriste bele i bež varijante.

Nalazišta su mu u Egiptu duž Nila, Grčkoj, Kini.

Alabaster ima spiritualne i isceljujuće kvalitete. Promoviše praštanje pomažući održavanje zrelosti i smirenosti za vreme stresnih stanja kao i praštanje drugih prema nama. Pomaže u odabiru duhovnog puta i pronalaženju sebe na tom putu. On ima moć privlačenja stvari koje su nam potrebne i odbijanja onih koje nisu.

Alabaster privlači energiju ostalih kamenova iz svoje okoline, asimilira njihovu energiju i tako vam daje kombinovanu energiju dva i više kamenova. Ako je izrezbaren hijeroglifama ili u nekoj geometrijskoj formi pokreće mentalne aktivnosti. Dovodi do spoznaje o Božanskoj slobodi i postizanju Božanskog stanja svesti.

  Vrlo je dobar u tretmanu srčanih oboljenja, smanjuje unutrašnji bes. U homeopatiji služi za spravljanje puno različitih lekova.

Od alabastera se prave ukrasni predmeti, ornamenti, talismani, nakit, enterijeri itd. Osetljiv je na vlagu i zato se ne čisti uz pomoć vode, samo suvom nežnom krpom. Od alabastera se ne mogu praviti eliksiri.

Izvor informacije
Category: Alabaster=Naranžasti selenit / Alebaster=Orange selenite | Added by: ul-chik (27.04.2012)
Views: 935 | Tags: unikat, nakit, kristal, ul-chic, alabaster, svojstva | Rating: 0.0/0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]