Home » Articles » Svojstva kamenja. » Amazonit / Amazonite

Amazonit
Amazonit je kamen otvorenosti, ima filtrirajuće dejstvo. Amazonit je kamen poverenja, komunikacije, kreativnosti i mira. Stvara osećaj snage. Inspiriše istinu, iskrenost, čast i ljubav prema sebi.

Boja amazonita je bledo azurna – plava, staklastog sjaja.

Nalazi se u obliku stena sirov, ispoliran i kotrljan u Brazilu, Indiji, Madagaskaru, SAD i Australiji.

Ovaj poluprovidni zeleno – plavi srodnik feldšpata je nazvan prema reci Amazon. Balansira žensku i mušku energiju i promoviše ljubaznost i praktičnost. Odličan je kamen za umetnike. Amazonit je poznat pod nazivom Kamen Nade. Doneće sreću i ostvarenje svih vaših nadanja i snova.

Pojačava životnu snagu, smiruje živce, opušta mišiće, štiti od srčanih tegoba. Otvara srčanu, grlenu čakru i treće oko. Jača intuiciju. Rastvara blokade unutar nervnog sistema i raspršuje negativnu energiju. Koristan je kod osteoporoze i karijesa.

Pomaže u komunikaciji i elokventnosti, integritetu, poverenju. Ako se drži na oblasti trećeg oka Amazonit otključava psihičku viziju.

Amazonit pomaže u analizi i sortiranju informacija kombinujući ih sa intuitivnom mudrošću. Pomaže u manifestovanju i održavanju energija Čiste Univerzalne Ljubavi.

Smanjuje ponašanja koja su samodestruktivna, pogotovo nakon iskustvava razočarenja. Eliminiše iritaciju i pojačava poverenje u sebe i druge ljude.

Amazonit se može koristiti za smirivanje svih čakri nakon što su bile izložene neskladnim i uznemirujućim energijama. Amazonit može podmladiti srce, uspostaviti pravilan rad Srčane i Grlene Čakre.

Ako imate izazovnu situaciju, na primer, donošenje teške odluke ili angažman u javnom obraćanju, amazonit je jedan od najboljih kristala koje možete da imate uz sebe.

Amazonit uravnotežava metabolizam, usklađuje nervni sistem, smiruje živce, štiti od srčanih tegoba, pomaže jetri, tiroidnoj žlezdi i vodi nas u dubok opuštajući san. Amazonit pomaže kod osteoporoze, poteškoća sa kičmom, problema sa zubima, pospešuje apsorpciju kalcijuma.

Amazonit blokira geopatogena zračenja. Štiti i od elektromagnetnog zagađenja. Stavlja se između sebe i izvora zračenja. Omanji plosnat kamičak može da se zalepi na mobilni telefon.

Izvor
Category: Amazonit / Amazonite | Added by: ul-chik (27.04.2012)
Views: 876 | Tags: kristali, Kamenje, unikati, Ul-chic Nakit, amazonit | Rating: 5.0/1
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]