Home » Articles » Svojstva kamenja. » Azurit / Azurite

Azurit
Srednjovekovni kamen lapis rudari su poznavali kao "planine" ili "Copper Blue". Prema drevnim dokumentima, njega često su mešaju s drugim tamno-plavim kamenem lazulitom i jako se ceni na Istoku.

Fizička svojstva:
) tvrdoća 31/2,
b) gustoća 3,8,
c) Splaynost savršena u jednom smjeru, razlikuje se - u drugim
d) boja tamno plavi kristali, zemljani masa - boja svetlo plavo ljubi
časta,
d) Glatke stakla lica imaju jak sjaj.

Ovaj mineral je formiran u zonama oksidacije zemli koja sadrže bakar sulfid. To se često događa sa malahitom, ovi minerali često zamenjuju jedni druge.


Karakteriziraju različite oblike kamenja - sedla, upletena, ruže, itd.

Najlep
šog kvaliteta i veličine se računa kamen poznati kao Azurite iz zemli Teumeb u Namibiji, njegovi kristali su do 25 cm u veličini sa savršenim kvalitetom. Još poznat jedan azurit u području  Maroka - Mibladen i Tuissit. Popularan i Azurite iz Chessy (Francuska).

Takvi komadi se nalaze na Nikolajevskom i Kryuchkovskom rudniku u istočnom Kazahstanu. Najveći i najljepši Ruski Azurit - ima kristali do 5-6 cm ili više - prona
šli su u starom rudniku u Ural Gumeshki. Danas, najlepsi primjerci Azurita ima jako malo, ali dobro oblikovan kristala može se pronaći na bakrenima gruntama Južnog Urala.

Azurit privlača pažnju kolekcionara prekrasnom dubokom plavom bojom svjetlucavog lica, ima kristalno jasne oblike, ponekad ima u sebi smeđu, sivkastu, zelenkastu podlogu. Kristal Azurita - jedan od retkih i skupih kamenja.

Azurit često zamjenjuje se više stabilnom karbonatom bakra - malahitom.

Azurit lako se dijagnosticira kao jedini duboko plavi mineral, i reaguje u sonoj kiselini.

Litoterapevty tvrde da Azurite može izlečiti bilo koju bolest. Ako kamen se stavi na upaljeno ili obolelo mjesto, to on će ukloniti bol, svrbež, peckanje. No, dabi se postigao potpuni oporavak, trebali biste napraviti meditaciju. To mo
žete učiniti ovako:
*Azurit potrebno staviti na obolelo mesto tela, zatvorite oči i zamislite auru kamena,
*Mislima obratite se ka mineralu sa zahtevom za lečenje bolesti, i zamislite kao kamen čisti
energiju pacijenta (kao što crno svjetla organ postaje beli ili plavi).
*Ovaj postupak treba obaviti ujutru i naveče do potpunog oporavka.

 
Naravno, ova metoda je dobra za bolesti pluća - modrice.
Ali u svakom slučaju ne treba samo-lečiti se pri ozbiljnoj bolesti - morate otići kod doktora, ali uz pomoć Azurita ubrzati i poboljšati ishod lečenja.

Magi
čne svojstva.
Od davnih vremena ljudi su koristili Azurite dabi proširiti svoju svest, dabi prona načinći smisao života, otvoriti se novim mogućnostima. Ovaj kamen je u mogućnosti prevesti misli i želje iz podsvesnog uma, tako da bi stvarno ih mogli bi oceniti i videti dali te ideje stvarno su važne i korisne za vas.

Azurite je vrlo pogodna za osobe rođene u znaku Vage. Oni mogu računati na njegovu pomoć, čak i ako nikada ne nosite nakit s tog kamena, ali samo ga ostaviti u kući. Drugi znakovi sa Azuritom trebaju raditi redovno, kao i sa Ahatom, inače neće pomoći.

Talismane i amuleti.
Kao talisman Azurit koriste advokati, sudije, kritičari, novinari i svi oni čije se aktivnosti moraju biti pošteni i objektivni. Ako vlasnik Azurita lukav, kamen može ga kazniti, otkrivajući prevaru i slamiti život.

Nakit od ovog kamena je vrlo dobar za uklanjanje emocionalnog uzbuđenja, agresivnosti, ublažuje, otklonjaje strah i te
škobu.

Pri kopiranju informacije sa naseg sajta morate  ispod staviti link: http://ulchicnakit.ucoz.com
Kopiranje rada i slika nakita je zabranjeno!Source: http://azurit, svojastva, kamen, kristali, on-line prodaja, Ul-chic Nakit, Uljana Capek Holotyuk
Category: Azurit / Azurite | Added by: ul-chik (21.04.2012)
Views: 1305 | Tags: mineral, Ul-chic Nakit, litoterapija, talisman, amajlija, kristal, svojstva, azurit, magicne, kristaloterapija | Rating: 5.0/1
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]