Home » Articles » Svojstva kamenja. » Ćilibar

Ćilibar

ĆILIBAR je kamen koji pripada Lavu, Blizancu, negativno djeluje na Bikove.

Navodno ćilibar u sebi nosi mističnu energiju i lekovita svojstva zbog privlačenja i sakupljanja elektriciteta oko sebe.
Prema antičkom vjerovanju nošenje ogrlice od ćilibara je zaštita od bolesti.

Ćilibar – Jantar je kamen čišćenja i purifikacije. Simbolizuje Sunčevu energiju. Budi životnu radost, donosi svjetlost i toplinu. Privlači ljubav i stimuliše sreću i zadovoljstvo. Koristi se kao kamen za sreću i zaštitu. Pojačava snagu tokom rehabilitacije i ubrzava oporavak poslije bolesti.
Jantar predstavlja duševnu nit koja individualnu energiju povezuje sa kosmičkom, individualnu dušu sa kosmičkom dušom. Ćilibar simbolizuje Sunčevu, duhovnu i Božansku privlačnu Snagu.
Ćilibar pomaže u otklanjanju depresije. Depresija može biti praćena osjećanjem prevelike vezanosti za zemaljske stvari, ili nedovoljne ispunjenosti dobrobitima fizičke egzistencije. Ćilibar je efikasan u oba slučaja. Ćilibar takođe razlaže energetske blokade.
Ćilibar pojačava kreativnost, pomaže da se prihvate promene i da se prate svoji snovi. To je odličan kamen za odstranjivanje samonametnutih prepreka. Pomaže nam da izgradimo pozitivan stav na bazi povjerenja u sebe. Promoviše plodnost. Mnoge rane rezbarije u ćilibaru su prikazivale životinje plodnosti, žabe, zečeve i ribe. Vjeruje se da je ćilibar prva supstanca koja je ikada bila korištena u dekorativne svrhe, i može se naći u obliku talismana i amuleta. Mnoge drevne tradicije smatraju ćilibar kamenom univerzalne životne snage, jer u njegovoj osnovi, unutar kamena je zarobljen život.
Ćilibar štiti od bolesti, umanjuje bol za vreme porođaja, ako se stavi na pleksus pojačava energiju, ublažava probleme želuca, stomačne nervoze, žuči, jetre, štitne žlijezde, zaustavlja krvarenje iz nosa, otklanja glavobolju, natečeno grlo, rešava probavne probleme i smanjuje groznicu. Smiruje bubrege, zube (parče ćilibara u ustima može da smanji zubobolju), probleme zglobova, bol u leđima, razna koštana oboljenja, kao što su artroza, artritis, reumatizam.
Ćilibar smiruje centralni nervni sistem, mozak, epilepsiju, pojačava memoriju, regeneraciju ćelija, uspostavlja ravnotežu. Kad se nosi na koži oslobađa vas od svih vrsta alergija, kožnih bolesti. Dobar je i kod gušavosti i svih problema grla. Odličan je antibiotik.
U svrhu otklanjanja bola, postavlja se iznad mesta koje boli. Ćilibar ne treba nikada čistiti. Puni se na Suncu. Za samoiscjeljivanje treba birati čiste komade u kojima nema fosiliziranih insekata.Eliksir se koristi za nerve, kosti, zglobove, mišiće.
Kod nas mozete naruciti i kupiti ogrlice od PRAVOG ćilibara (za zene ili za BEBE).
Category: Ćilibar | Added by: ul-chik (29.02.2012)
Views: 859 | Tags: Ćilibar, regene, smiruje centralni nervni sistem, pojačava memoriju, od depresije, za odstranjivanje prepreka, pojačava kreativnost, epilepsiju, mozak | Rating: 5.0/1
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]