Home » Articles » Svojstva kamenja. » Fluorit / Fluorire = Fluorite

Fluorit


Fluorit
je mineral čiji je hemijski sastav kalcijum fluorid, CaF2. Kristališe u kubičnom kristalnom sistemu, često gradi i srasle kristale. Naziv fluorit je izveden iz latinske riječi fluo što znači teći, zbog toga što se topi brže od ostalih minerala. Po njemu je hemijski element fluor dobio ime.

Stiti psihiku. To pomaže da se prepozna kada je prisutan unutar vanjskih utjecaja i da se odsiječe mentalne manipulacije i neželjenih mentalne posljedice. Ovaj kamen čisti i stabilizira auru. Neuobičajeno učinkovita zaštita od elektromagnetskog zračenja aparata za kućanstvo, skida blokovi  stresa. Otklanja negativne energije i stres bilo kojeg porekla. Ona čisti i obnavlja telo.

Fluorita pomaže da se prevaziđu ograničenja navike i stereotipi i lagano otvara vrata nesvjesnog, čime potiskuje osjećaje na površinu za lečenje. To pomaže da se ide dalje ograničavanje ideja da se prevaziđu ograničenja razmišljanja i vidi globalnu sliku. Ovaj kamen odbacuje iluzije i otkrije istinu je korisno kada je potrebno da djeluje nepristrano i objektivno.

U emocionalnom smislu fluorita ima umirujuće djelovanje.

Category: Fluorit / Fluorire = Fluorite | Added by: ul-chik (28.01.2012)
Views: 612 | Tags: Ul-chik Nakit, poludrago kamenje, Fluorit, svojstva | Rating: 5.0/1
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]