Home » Articles » Svojstva kamenja. » Mesecev kamen / Moonstone

Mesečev kamen=Adularia
лунный камень натуральныйIme "Mesečev kamen" je zajednička za nekoliko vrsta minerala, uglavnom bledo-mlečan, s mlečnim sjajem koji je karakterističan prelivanjem ili prelivajučim sjajem. To uključuje adularia, belomorit, selenit, Labrador (Labradorit).

Adularia ("Pearl Spar") - najvredniji od lunarne porodice kamena. Po prvi puta adularia kristali pronađeni su u švajcarskim Alpama, pod nazivom rock Adula posle cega je dobio njegovo ime. Najispravniji izraz "kamen" je u odnosu na adularia. To je transparentan kalij-natrij feldspat s svilenkastom belo-plavim efektom mesecevog sjaja, za koje čak i pre hiljadu godina, Indijanci  nazvali "zrake Meseca" i slagali o njemu legende.

Smatra se da posebnu snagu kamen dobija na novi mesec.  I danas, okultiste preporučuju stavljajući mesečev kamen pod jastuk da bi vidjeti proročke snove.
^ Sinteti
čki kamen - opalit

Prirodni kamen v

лунный камень натуральныйAdularia pronađena zajedno s drugim draguljima u šindre na otoku Šri Lanki, ali, nažalost, sada nalazišta Šri Lanki su potrošeni. Trenutno ima u južnoj Indiji.

Adularia pojavljuje se na Madagaskaru, Tanzaniji, Burma, često ga pronadjuju na severu otoka Novog Zelanda.

Mesečev kamen odavno koriste za privlačenje ljubavi. Ljudi koji pate od usamljenosti, trebali bi nositi broš od tog minerala na lijevoj strani srca. Kamen ne samo privlači ljubav, ali takođe daje jaku osećajnost za svog vlasnika. Ako se nosi na levoj ruci prsten od mjesečevog kamena, harmonizira ljudske osjećaje, može ublažavati stres, čine vlasnika više tolerantnim i milostivim. Prsten na desnoj ruci uzrokuje opuštanje, potiče maštu i kreativne impulse. Adularia je dugo bila simbol bogatstva, zdravlja i dugovečnosti. Smatra se da je bio u mogućnosti pomoći svom vlasniku u životu lako prevladati stresne situacije, ukloniti strah od poteškoća, jer kamen pomaže vlasniku da postane sve više oprezan i hrabar. Jako omekšava karakter tvrdoglavim i netolerantnim ljudima.

Stručnjaci kažu da meditacija sa mjesečevim kamenom pomaže otkriti nesvesno, latentne sposobnosti i talente.

Astrolozi ne preporučuju ga nositi u nakiti za vatrene znakove - Ovan, Lav, Strelac. Ostale znakove mogu slobodno ga koristiti, on nije kontraindiciran, a i je posebno koristan protiv raka.

Mese
čev kamen - talisman kreativnih ljudi: umjetnika, pisaca i on otvara svoje talente, daje inspiraciju, inspirira kreativnost.

Adularia - veliki iscelitelj. Svi
mentalne bolesti i obolenja živaca leči i nježno i trajno ih uklanja od osobe. Njegova sposobnost da čiste sve telesne sustave je upečatljiva. Pomaže omekšiti posledice tumora i blagotvorno djeluje na lečenje prvih stadija tumora, čak i u naprednim fazama.
Category: Mesecev kamen / Moonstone | Added by: ul-chik (26.03.2012)
Views: 1081 | Tags: svojstva, za svi osim Ovan, belomorit, selenit, LAV, Strelac. Mesečev kamen, Labrador (Labradorit), adularia | Rating: 5.0/1
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]