Home » Articles » Svojstva kamenja. » Turmalin / Tourmaline

Turmalin
Turmalin  se preliva iz lepe zelene ili svetlo zelenkaste boje u crvenu ili roze. Ova mešavina zelene i crveno-roze dobra je kad treba uspostaviti ravnotežu u necijem srcu. Ovaj kamen pomaže coveku da se oslobodi ideje da je vecita žrtva i uci ga da kroz sve životne nedace ide sa odlucnošcu u srcu i osmehom na licu. Mnogi turmalin nazivaju kamenom muza, jer se veruje da njegove boje imaju sposobnost da inspirišu svog nosioca i podstaknu njegove kreativne talente. U vreme Mancu dinastije u Kini, mandarini su nosili okruglu dugmad od crvenog turmalina, kako bi se razlikovali od pripadnika ostalih klasa.
Roze turmalin poboljšava emotivnu i duhovnu ljubav, leci bol posle gubitka, strah. Najbolje deluje u kombinaciji sa psihijatrijskim savetovanjem. Povecava ljubav prema samom sebi, saosecanje, oslobada starih bolova. Jaca poverenje.Category: Turmalin / Tourmaline | Added by: ul-chik (26.01.2013)
Views: 795 | Tags: TURMALIN, strah, emotivnu, nakit, leci, ljubav, svojstva, kamenja, ul-chic, poboljsava | Rating: 5.0/1
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]